تعریف ۸۱ پروژه زودبازده برای محلات منطقه ۷ شهرداری مشهدمقدس اعمال تخفیف ۲۲درصدی درصورت پرداخت نقدی بدهی ساختمانی شهرداری مشهد تا پایان تابستان ۱۴۰۳ مطالبات کارکنان و پیمانکاران شهرداری مشهد باید پرداخت شود| هفت ساله شدن شورای ششم مطالبه عمومی است در صدوبیستمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس چه گذشت؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) درباره کوچه «حاج‌حسن» مشهد که قدمتی ۱۰۰ ساله دارد صدور مجوز استخدام ۵ هزار آتش نشان در سراسر کشور استیضاح شهردار مشهد از دستورکار شورا خارج شد + فیلم کشف جسد بدون هویت در شهرک مهرگان مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در بزرگراه آزادی، بولوار وکیل‌آباد و سه‌راه خیام در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) کیفیت هوای پنج منطقه کلانشهر مشهد امروز پاک است (یکم مرداد ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از سرریز آلودگی‌ قصابی‌ها به پیاده رو خیابان آیت الله عبادی مشهد شهرداری بانی پویش‌های فرهنگی | نگاهی به عملکرد موفق پویش «نذر من» در مشهد افزایش مازوت سوزی با کاهش گاز تحویلی به نیروگاه توس مشهد برگزاری کارگاه نقاشی «زیارت رنگ‌ها» با موضوع اربعین در مشهد امامی‌راد: طرقبه‌شاندیز دایه مهربان‌تر از مادر نمی‌خواهد | گسترش مشهد به سمت طرقبه‌شاندیز معضلات فراوانی درپی دارد اجرای ۱۳۰ هکتار پارک، هسته مرکزی شهر مشهد را به ارتفاعات جنوب وصل می‌کند شهروند خبرنگار | درخواست امتداد خط ۴ قطارشهری مشهد تا میامی + پاسخ فرماندار مشهدمقدس: امروز در نقطه‌نقطه شهر، پروژه فعال وجود دارد شهردار مشهدمقدس: بوستان جهان‌شهر، بزرگ‌ترین پارک شهر است پروژه جهان‌شهر؛ مهم‌ترین دستاورد دوره ششم مدیریت شهری | احداث ۱۳ پارک ویژه بانوان در مشهدمقدس درباره مزرعه تاریخی «سرده» و قناتی که مشهدی‌ها را سیراب می‌کرد
سرخط خبرها

رفع مشکل آب‌گرفتگی در ۱۸۵ نقطه مشهد

  • کد خبر: ۹۸۲۴۱
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۸
رفع مشکل آب‌گرفتگی در ۱۸۵ نقطه مشهد
مدیرکل مطالعات طرح‌های زیربنایی شهرداری مشهد گفت: از سال ۱۳۹۸ و پس از بروز بارندگی‌های شدید در این شهر، نقاطی که مشکل آب گرفتگی داشتند، بررسی و شناسایی شدند که براساس این مطالعات ۲۳۳ نقطه در شهر مشهد شناسایی شد.

علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ در بهار سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ یک باره شهر مشهد شاهد بارش‌های شدید باران شد که این بارش‌ها سبب آب گرفتگی در بسیاری از مناطق شهر می‌شد. در همین سال‌ها در خوزستان و شیراز هم سیل جاری شد و این مسائل سبب شد شهرداری مشهد برای حل مشکل آب گرفتگی معابر شهری و جلوگیری از اتفاقات مشابه مانند شیراز، مشکل آب گرفتگی در معابر شهر را حل کند.

دراین باره، مدیرکل مطالعات طرح‌های زیربنایی شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا گفت: از سال ۱۳۹۸ و پس از بروز بارندگی‌های شدید در این شهر، نقاطی که مشکل آب گرفتگی داشتند، بررسی و شناسایی شدند که براساس این مطالعات ۲۳۳ نقطه در شهر مشهد شناسایی شد.

اشکان ملک افزود: پس از این شناسایی، اقدامات برای رفع مشکل آب گرفتگی معابر شهر آغاز شد و تا امروز از مجموع ۲۳۳ نقطه شناسایی و معرفی شده از سوی مناطق سیزده گانه شهرداری، ایراد ۱۸۵ نقطه رفع شده است.

وی ادامه داد: اکنون نیز فرایند مطالعات چگونگی انجام کار در ۳۶ نقطه درحال انجام است که تا امروز مطالعات حدود ۱۲ نقطه انجام شده و مشاور در راستای تأیید و اجرا برای ما فرستاده است؛ بقیه طرح را نیز مشاور تا پایان سال برای تأیید و بررسی به اداره کل مطالعات طرح‌های زیربنایی می‌فرستد و پس از اینکه مطالعات بررسی و تأیید شد، برای اجرا به حوزه‌های اجرایی شهرداری مشهد فرستاده می‌شود.

مدیرکل مطالعات طرح‌های زیربنایی شهرداری مشهد افزود: از مجموع کل نقاط شناسایی شده، ۱۲ نقطه به رفع معارض تملک نیاز دارد که برای آن نیز باید پیش بینی اعتباری انجام شود.

وی افزود: در صورتی که تا انتهای امسال مطالعات مناطق باقی مانده پایان یابد و در صورت تخصیص اعتبارات لازم در سال آینده، ممکن است آب گرفتگی همه مناطق رفع شود، اما اکنون اولویت کاری ما برای حل مشکل آب گرفتگی در مناطق حاشیه شهر است.

ملک در ادامه با اشاره به اجرای مطالعات همه مسیل‌ها و کال‌های شهر گفت: باتوجه به اتفاقات و سیل‌هایی که در سال‌های گذشته در شهر‌هایی مانند شیراز رخ داد، انجام مطالعات و بازنگری در مطالعات قبلی روی همه کال‌ها و مسیل‌های شهر ضروری است؛ ازاین رو مشاور طرح مطالعات همه کال‌ها و مسیل‌های شهر مشهد را با دوره بازگشت ۱۵۰ ساله بازنگری می‌کند.

وی درباره انجام مطالعات قبل از اجرای هر پروژه عمرانی در این بخش نیز گفت: این موضوع به قطع انجام می‌شود و به طبع جزو مسائل اولیه ماست، اما مطالعات آب‌های سطحی به اسناد بالادستی مانند طرح‌های تفصیلی نیاز دارد تا مشاور بتواند با دقت و سرعت بیشتری برای پروژه مطالعه کند.

مدیرکل مطالعات طرح‌های زیربنایی شهرداری مشهد افزود: اکنون در برخی مناطق طرح‌های تفصیلی درحال بازنگری است و این طرح‌ها دستخوش تغییر می‌شوند؛ بنابراین مشاور نیز باید مطالعاتش را براساس تغییرات انجام دهد؛ باتوجه به اینکه هنوز در بسیاری از مناطق طرح تفصیلی مصوب به مرحله اجرا نرسیده است، مطالعات مربوط به آب‌های سطحی برای اجرای پروژه براساس اتفاقات بالادست، یعنی کال ها، مسیل‌ها و چشمه‌ها و با درنظرگرفتن وضع موجود انجام می‌شود؛ البته در صورتی که نقشه مادری مانند طرح تفصیلی وجود داشته باشد، این مطالعات با سرعت بیشتری انجام می‌شود.

احتمال وقوع سیل در مشهد وجود ندارد

مدیرکل نظارت بر نگهداری و تعمیرات و بهره‌برداری تأسیسات و زیرساخت‌های شهری شهرداری مشهد نیز با بیان اینکه به‌دلیل طراحی کانال‌ها و کال‌ها احتمال وقوع سیل وجود ندارد، اظهار کرد: تعریف ما از آب‌گرفتگی عوض شده است و در صورتی که معبری آب‌گرفتگی کمی داشته باشد، برای رفع آن اقدام می‌کنیم.

بهنام خیاط با اشاره به شناسایی ۲۳۳ نقطه در شهر در سال ۱۳۹۸ که در آن آب‌گرفتگی رخ می‌داد، گفت: در راستای حل این مشکل در همان سال ۱۳۹۸، ۱۱۲ نقطه با اقدامات اولیه و گاهی جزئی رفع مشکل شد؛ پارسال نیز ۸۰ نقطه دیگر رفع مشکل شد و امسال نیز مشکل ۷ نقطه را رفع کرده‌ایم.

وی ادامه داد: اکنون نیز مطالعه روی ۲۹ نقطه دیگر درحال انجام است که پس از پایان مطالعات، اقدامات مربوط به رفع مشکل این مناطق نیز انجام می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->